werkwijze

 
 
bo.jpg

Kennismakingsgesprek

We starten steeds met een kennismakingsgesprek ter plekke. Op die manier leren we jou, jouw vraag en de omgeving kennen.

Schets

Met een ruwe schets krijg je een goed idee hoe de boomhut of –terras er zal uitzien. Bovendien maken we op basis hiervan een offerte.

Gedetailleerd plan

Na goedkeuring van de schets en offerte tekenen we een gedetailleerd plan uit. hierbij houden we rekening met de ondergrond, stabiliteit en draagkracht.

Bouwproces

Het grootste deel van de houten constructie maken en testen we op voorhand in ons atelier. Bij jouw thuis starten we eerst met de voorbereidende werken, daarna bouwen we alles stuk voor stuk op.

Nazorg

Wanneer de boomhut of –terras definitief staat, houden we een stevige eindcontrole. Daarna is het aan jou om te genieten van het eindresultaat!

veelgestelde vragen

Wat is de grootte van zo’n hut of terras?

Dit is volledig zelf te bepalen. Van heel klein tot heel groot. We bedenken graag iets op maat van jouw wensen en de mogelijkheden die jouw tuin biedt.


Moet er altijd een boom zijn om dit te bouwen?

Nee, ook met een palenconstructie kunnen we een hut of terras bouwen. Wanneer je maar een kleine boom hebt in je tuin doen we trouwens vaak beroep op zo’n constructie voor extra ondersteuning.


Waarvoor kan je een Komorebi boomhut allemaal gebruiken?

Als extra speelkamer, studeerruimte, kantoor, lounge, buitenkeuken,… De afwerking gaat van rudimentair tot volledig uitgerust inclusief isolatie, elektriciteit en verwarming. Zie je jezelf al gezellig zitten aan de open haard?

Hoe lang duurt het om dit te bouwen?

Dit is afhankelijk van het type boomhut of –terras dat je kiest. Gemiddeld neemt het effectief opbouwen bij jou in de tuin zo’n 2 weken in beslag. Dit is zonder alle voorbereidingen.


Wat is de levensduur van een Komorebi boomhut?

Je kan bij ons steeds kiezen tussen verschillende houtsoorten. Tussen deze soorten zit niet alleen een verschil in look, feel en prijs, maar ook duurzaamheid. Al onze materialen gaan echter erg lang mee.


Is er veel onderhoud aan?

Nee, al onze materialen zijn stevig en hoogwaardig van kwaliteit. Hierdoor blijft het onderhoud tot een absoluut minimum beperkt.